Emekli Hemşire Dolandırıcılara İnandı ve 12.500 Dolar Kredi Aldı
Emekli hemşire Zeynep Naile Dilmaç’ın (50) ISPARTA’da yüksek menfaat ümidiyle verdiği internet reklamı hayatını alt üst etti. Kendisini telefonla arayıp 12 bin 500 dolar bedelle kredi çeken dolandırıcılara inanan Zeynep Naile Dilmaç, “Paramın geri geleceğini düşünmüyorum. Lütfen bu dolandırıcılara inanmayın, almayın” dedi. aldanmayın, internette her gördüğünüze aldanmayın.”
Isparta’da yaklaşık 31 yıl hemşire olarak çalıştıktan sonra bu yılın başında emekli olan 2 çocuk annesi Zeynep Naile Dilmaç, evinde otururken internette gezinirken küçük yatırımlarla büyük paralar kazanma sözü veren reklama tıkladı. geçen sene. Yaşadıklarını anlatan Dilmaç, “Kurumsal bir firma reklamı gibiydi. Ne olduğunu merak ettim, tıkladım ve o gün 250 dolar yatırım yaptım. 3 gün sonra baktım 40 dolar kazanmışım.” Telefonuma indirdiğim uygulamadan. 3 günde güzel kazanç oldu. Paramı aldım aldım. Artık umurumda olmadı” dedi.
‘ARAYAN NUMARASI YURTDIŞINDANDIR’
Dilmaç yaptığı açıklamada, “Emeklilik ikramiyemi aldıktan sonra eşimin arabasını değiştirip bir jest yapmak istedim ama para yetmeyince yapamadım. Geçen yıl 3 yılda 40 dolar kazandığımda gün 250 dolardan bu ilanlar ilgimi çekmeye başladı.incelemek için girdiğimde önüme bir form çıktı ve doldurdum.her şey bu.her türlü yol başladı.bu sayfayı ziyaret ettikten sonra bir telefon.arayan numara yurt dışındandı.öncelikle bana daha önce bu tür bir yatırım işine girip girmediğimi sordular.geçen yıl girip bir yatırım şirketi ile çalıştığımı söyleyince onlarda bir hareketlenme oldu. Daha büyük meblağlara yatırım yapmıyorum.” Daha ne kadar kazanırdım diye konuşmaya başladılar.
‘BANKALAR KREDİ YÜKLÜYORDU’
Telefondaki kişilerin konuşmasına izin vermediğini söyleyen Zeynep Naile Dilmaç, bankalardan 12 bin 500 dolarlık kredi çektiğini belirterek, “Sanal para uygulamasına bu parayı yatırım olarak aktardılar. Cep telefonumdaki uygulamadan paramın son durumu. Kurban Bayramı öncesi baktığımda hesabımda 45 bin dolar göründü. Yatırım danışmanım. Kadın olduğu söylenen bir kadınla alışveriş yapıyordum.” dedi.
‘HESABIMDAKİ 45 BİN DOLARIN YERİNDE HAREKET ETTİK’
Bayram öncesi ihtiyaçlarını karşılamak ve ailesini şaşırtmak için hesabında biriktirdiğini söylediği 45 bin doların 15 bin dolarını çekmek isteyen Zeynep Naile Dilmaç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Parayı çekmek için işlem yaptığımda sistem kabul etmedi. Daha sonra o hanımı aradım nedenini sordum. Bana ‘Promosyon kodunu girmeniz gerekiyor’ dedi. ‘Böyle bir kod yok’ dedim ama itiraz ettiler ve ilk etapta kesinlikle verildiğini ve unutmuş olabileceğimi savundular. bunun için 4.500 dolar ödemek zorunda kaldı. Başından beri dolandırıldığımdan şüpheleniyordum ama şimdi haklı olarak ikna olmuştum. Aslında bu girişimden sonra hesabımdaki 45 bin doların yerine rüzgarlar esmeye başladı.”
‘RESMİ OLARAK TEHDİT EDİLMİŞTİR’
Dilmaç, kendisini zengin sandığı halde 4-5 bankadan borç para aldığını, emekli maaşının taksitleri ödemeye yetmediğini söyledi. Dilmaç, şikayetçi olduğunu ve kendisini dolandıranlarla paylaştığını belirterek, “Bana bağlandıkları sosyal medya üzerinden nüfus cüzdanımı çöpe attılar. Telefonumdaki tüm uygulamalara eriştiklerini ve kendilerinin de olduğunu belirterek beni tehdit ettiler. Telefondaki fotoğraflarımı internette yayınlayacaktı.Benim bu blöfü almadım çünkü sakıncalı bir fotoğrafım yoktu ve ‘elinden geleni yap, korkmuyorum’ dedim’ dedim.
‘İKİNCİ KEZ KIZ OLMAYACAĞIM’
Parasını kaybetmektense aldatılmaya tahammülü olmadığını belirten Dilmaç, “Bu olaydan sonra benim gibiler var mı diye araştırırken çok mağdur olduğunu fark ettim. Bir küme oluşturup sohbet ettik ve sohbet ettik. Oradan bilgi paylaştım. Sonra biri bana kendi parasını biriktirdiğini söyledi ve bana yine uluslararası bir numara verdi. “Aynı şebeke mi bilmiyorum ama 45’liğimi kurtarmak için onlara 4.500 dolar ödemek zorunda kaldım. bin dolar. Bunun bir oyun olduğunu anlamamak gerçekten aptalca olurdu ve ben buna inanmadım. Paramın geri geleceğini sanmıyorum.” “Benim öyle bir umudum yok. Ama başkalarının aldanmasını veya aldatılmasını istemiyorum. Lütfen bu dolandırıcılara inanmayın, aldanmayın. İnternette gördüğünüz her şeye aldanmayın. ‘Ben dolandırılmadım’ demeyin, sizi o kadar inandırıyorlar ki şaşıracaksınız” dedi.